About

Floris Felix groeide op in Haarlem en verhuisde vijf jaar geleden naar Parijs. Daar werkte hij als mode illustrator voor zowel grote modehuizen en opkomende designers. Naast de illustraties van zijn modieuze meisjes maakt hij verschillende grote oliedoeken en pentekeningen. Deze werken zijn een directe vertaling van belangrijke momenten uit zijn eigen leven. Waarin zijn eigen emoties, ontwikkeling en energie centraal staan.

Alle werken staan symbool voor de plek waar de artiest op dat moment kon schilderen en tekenen. Deze verwijzingen naar Floris Felix zijn omgeving zijn niet alleen terug te vinden in de materialen die hij gebruikt maar ook in de afmetingen van zijn werk. Zo is de overgang van papier naar canvas en weer terug naar papier een mooie weergave van de fysieke reis van de artiest.

Floris Felix: “Soms kan de overgang van mode illustraties naar mijn grote werk een toevluchtsoord zijn, maar het is dan ook weer een ontsnapping om even terug te duiken in de wereld van mijn kleine mode dametjes. “Het heeft ook best wel even geduurd voordat ik mijn vrije werk durfde te laten zien aan de wereld. Dat is toch een intiem deel van mijzelf.”Floris Felix